Gidsen van het Cuneragilde verzorgen ook speciale rondleidingen voor jeugdgroepen en schoolklassen.

Omdat het voor kinderen vaak aantrekkelijker is om zelf zaken te ontdekken i.p.v. alleen maar te moeten luisteren naar de uitleg van een gids, heeft het Cuneragilde boekjes met Speurtochten met foto's en meerkeuze-vragen ontwikkeld ten behoeve van de rondleidingen door de Cunerakerk en door de Gedachteniskerk.

Met deze speurtocht in de hand, kunnen kinderen zelf of binnen een klein groepje deze kerken bezichtigen en vragen beantwoorden. Begeleiding door een gids van het Cuneragilde en onderwijzers/ouders van de schoolklas is noodzakelijk. Zij zorgen ook voor het nakijken en bespreken van de antwoorden.

Gedurende het gehele jaar kunt u bij de VVV een afspraak maken voor een jeugd-  of scholenrondleiding door een gids van het Cuneragilde.

  • torenbeklimmingen
  • stadswandelingen
  • rondleidingen Gedachteniskerk
  • rondleidingen Cunerakerk
  • combinaties van bovengenoemde activiteiten en/of thema’s op verzoek
Verder worden er voor de groepen 7/8 van de basisschool ook speciale rondleidingen verzorgd over de Erebegraafplaats op de Grebbeberg. Vooral na een les over de inval door de Duitsers in 1940 in ons land is deze excursie een zinvolle aanvulling.
Nieuw is de wandeling over de Grebbeberg over de cultuurhistorie en het ontstaan van de Grebbeberg. En goede wandeling ter aanvulling van lessen aardrijkskunde, geschiedenis of biologie.

Duur: van beide wandelingen is ca. 1½ uur, maar die tijd kan in overleg uitgebreid of verkort worden.

Kosten: 1.50 euro p.p.
Informatie en aanmeldingen: VVV Rhenen, Kerkstraat 1, 3911 LD  Rhenen, tel. 0317 61 23 33

Laatst aangepast (woensdag, 24 mei 2017 10:40)