Deze kerk is gebouwd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog (militairen zowel als burgers) en die later hun leven lieten ten gevolge van oorlog en geweld.

Dankzij een landelijke Steentjesactie in april 1954 kon de kerk gerealiseerd worden; Jules Kirch uit Leiden won de nationale architectenprijsvraag: hij mocht het ontwerp leveren. Bouwbedrijf Nijenhuis uit Arnhem ging aan de slag en in oktober 1959 werd de kerk plechtig in gebruik genomen.

Twee ruimtes vallen vooral op: een lage, horizontaal gerichte gedachtenishal om te gedenken, en de eigenlijke kerkruimte, die vertikaal, naar de hemel gericht is om de eredienst te vieren.

Bijzonder is de dakconstructie: hoewel de architect later zei daar nooit aan gedacht te hebben verklaarde één van de eerste bezoekers: “Het lijkt wel een parachute”. Sindsdien wordt deze bewering in stand gehouden.

U kunt uzelf hiervan overtuigen door de kerk te bezoeken; via het VVV-kantoor is het altijd mogelijk een afspraak te maken, ook met groepen belangstellenden. Daarbij is het mogelijk dit bezoek te combineren met een korte stadswandeling door de Rhenense binnenstad.

Voor groepsrondleidingen verlangen wij geen minimum groepsgrootte, maar er geldt wel een basisbedrag van €15,-. Maximaal 25 personen per gids.

Duur: ca. 1½ uur, maar kan in overleg uitgebreid of verkort worden.
Kosten: € 3,- pp.

 

Voor verdere informatie en aanmeldingen:
VVV Rhenen, Kerkstraat 1, 3911 LD Rhenen, tel. 0317 61 23 33

 

Laatst aangepast (woensdag, 24 mei 2017 10:45)