Beiaard concerten augustus 2022

Het Cuneragilde organiseert ook dit jaar in augustus en september een aantal concerten met bekende gast beiaardiers. Allen kwalitatief hoogstaande spelers die in de zomermaanden op de beiaard van de Cuneratoren een concert verzorgen. Het bijwonen van deze concerten is geheel gratis. Onderaan de toren maar ook ruim er omheen zijn deze concerten te beluisteren.


Gerald Martindale

Hij is vanaf 1997, tot aan zijn pensioen  in  2016, beiaardier geweest bij de “Metropolitan United Church” van Toronto. Hij heeft zijn Bachelor “Musical Arts” gehaald bij de “University of Windsor” en daarnaast is hij afgestudeerd als organist bij de “Royal Conservatory of Music” in Toronto en bij de “Royal Canadian College of Organists”. In November 2012 heeft hij zijn beiaardiersexamen gehaald bij het beiaardiersgilde in Noord Amerika. Hij studeerde daar samen met Dr. Sydney Shep, voormalig beiaardier van de “University of Toronto”.

Gerald geeft  ook privé lessen orgel en carillonspelen en hij zingt in twee koren. De laatste 16 jaar heeft hij  veel achtergrond muziek gemaakt voor ongeveer  300 film en televisie producties. Ook is hij regelmatig op tournee, zo heeft hij in augustus 2014 een concert tour door Europa gemaakt waar hij 23 optredens heeft verzorgd in Denemarken, Zweden Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. In 2016 heeft hij zijn 19e (jaarlijkse) concertreeks in Amerika gegeven door 7 concerten te verzorgen in Maryland, Connecticut, Massachusetts en New York.

Download hier zijn programma voor 4 augustus.


Gerda Peters

Geboren en getogen in het centrum van Haarlem zijn beiaard- en orgelklanken Gerda Peters met de paplepel ingegoten. Gerda is aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam afgestudeerd voor orgel en kerkmuziek. Vervolgens heeft zij met goed gevolg het staatsexamen piano afgelegd. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) te Amersfoort (faculteit muziek van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht). Gerda Peters is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij vervangt regelmatig collega beiaardiers en geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten. Samen met Sarina Brouwer (saxofoon) vormt zij een duo. Tevens heeft zij een privé leerlingenpraktijk in de Bollenstreek en geeft zij beiaardlessen in Voorburg. Zie voor meer info haar website: www.gerdapeters.nl

Download hier haar programma voor 6 augustus.


Anne Kroeze       Aanvulling: Zijn concert is in verband met de hittegolf verplaatst naar 17 september

Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Zwolle bij Harm Jansen. Piano bijvak studeerde hij aan het conservatorium te Utrecht bij Jaap Zwart. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort waren zijn docenten Arie Abbenes en Bernard Winsemius. Hij won prijzen bij verschillende beiaardconcoursen. Eerste prijswinnaar was hij van de “International Carillon Competition” te Springfield, Illinois in de Verenigde Staten in juli 2000.  In september 2001 won hij de eerste prijs van het Internationaal Beiaardconcours te Winterswijk.

Concerten werden en worden gegeven in Nederland, Amerika, Canada, Ierland, Duitsland, Noorwegen en Portugal. Anne Kroeze is stadsbeiaardier te Emmeloord.

Als organist is hij verbonden aan onder anderen de Grote Kerk te Vollenhove.  Tevens is hij actief als koorbegeleider.

Download hier zijn programma voor 14 augustus. is verplaatst naar 17 september.


Rosemarie Seuntiëns

Zij werd geboren in Klokkendorp Asten studeerde piano aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes.  Rosemarie is momenteel beiaardier van Asten, Eindhoven, Helmond, Oirschot, Roermond en Venray.
Ze verzorgde gastconcerten in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië en de VS.
Met als doel de beiaard te promoten bij een groot publiek ontwikkelde Seuntiëns ‘Roaming Bells’. Een Show voor reizende beiaard met muziek van klassiek tot dance-trance-house, in gedurfde combinaties met orkest. Bovendien heeft Rosemarie als beiaardier een hoofdstuk verworven in de  bekende methode voor 3 Havo/Vwo ‘ MUZIEK OP MAAT‘. Deze methode laat de studenten aan de hand van geluids-en video fragmenten kennis maken met de beiaard en het culturele erfgoed van dit instrument.   

Enkele Highlights:  -Roaming Bells voor Koningin Beatrix Asten 2012); – Jaarlijks Roaming Bells Kerst op de Moldau & Old Town Square Praag; -Roaming Bells & Fireworks Portugal 2016); -Roaming Bells Gdansk 2017); -Tech Bells of the Future Evoluon Eindhoven 2017); -Roaming Bells Palau de la Generalitat Barcelona 2018); -Concert 60 jarig Jubileum van de Meister-Stiftung Koln 2019); -Productie van de film “100 jaar Eindhoven 1920-2020” met de Philipsbeiaard in de hoofdrol Eindhoven 2020).  Seuntiëns begon samen met Dominique Paats de succesvolle concertvorm : les Cloches avec l‘accordéon MAASTRICHT NL 2021/2022)

Download hier haar programma voor 27 augustus.


Klaas R.R. de Haan

Klaas studeerde orgel en kerkmuziek  aan de conservatoria van Leeuwarden en Utrecht. In 1997 behaalde hij het diploma UM aan de Ned. Beiaardschool te Amersfoort, waar hij studeerde bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius. In datzelfde jaar won hij de 1ste prijs van het Internationaal Beiaardconcours te Groningen.Klaas de Haan is beiaardier van Laren (NH), Rhenen, Bolsward, Heerenveen en Bergen (NH).  Daarnaast is hij een regelmatig gevraagd gastspeler in binnen- en buitenland. Tevens is hij Cantor-organist van de Morgensterkerk te Hilversum.

Download hier zijn programma voor 3 september.