Agenda

Week van 18 september 2024

 • - Rondwandeling Frankisch grafveld Donderberg - kaarten in Stadsmuseum, Stadswandeling Wereld Alzheimerdag - (gratis) kaarten in Stadsmuseum
  Rondwandeling Frankisch grafveld Donderberg - kaarten in Stadsmuseum

  Categorie: Stadswandeling Rondwandeling Frankisch grafveld Donderberg - kaarten in Stadsmuseum


  21 september 2024

  In het Stadsmuseum Rhenen kunt u t/m 7 december 2024 kennismaken met de verrassend rijke cultuur van de Franken via de expositie “Gouden Vrouwen, Frankische schatten thuisgebracht”. Het museum laat een deel van de schatten zien die in 1951 in het grootste Frankische grafveld van ons land, bij de Donderberg zijn gevonden.
  Wie na het bewonderen van al deze rijkdommen ter plekke zelf wil ontdekken hoe de Franken in de vroege Middeleeuwen (350 – 750 n Chr.) in deze omgeving hebben gewoond, kan deelnemen aan de rondleidingen die het museum en het Cuneragilde samen organiseren.

  Vertrek is om 13.00 uur vanaf de ingang van de Cunerakerk.

  Duur: ca. 75 tot 90 minuten, maar kan in overleg uitgebreid of verkort worden. Deze wandeling is helaas ongeschikt voor minder valide mensen en rolstoelgebruikers.

  Tickets voor de stadswandeling zijn op de dag van de wandeling verkrijgbaar bij de balie van het Stadsmuseum Rhenen. Kosten: € 5 pp voor volwassenen en €2,- voor kinderen t/m 12 jaar. Cunerapashouders gratis.  Maximaal 15 personen per gids.

  Stadswandeling Wereld Alzheimerdag - (gratis) kaarten in Stadsmuseum

  Categorie: Stadswandeling Stadswandeling Wereld Alzheimerdag - (gratis) kaarten in Stadsmuseum


  21 september 2024

  Wandelen is gezond en helpt tegen Alzheimer. Wat is er dan beter dan een stadswandeling?

  In samenwerking met Sante Partners Rhenen organiseren wij op Wereld Alzheimerdag twee stadswandelingen met gids.

  Deze stadswandeling "Grensstad aan de Rijn" voert u langs eeuwenoude stadsmuren, steegjes en pittoreske hoekjes in oud Rhenen. De stadswandeling start bij het Stadsmuseum en duurt ca anderhalf uur.

  Voor kinderen is er een puzzeltocht en een speurtocht, wat de stadswandeling een leuk gezinsuitje maakt.

  Kaarten zijn op die dag verkrijgbaar bij de balie van de VVV in het Stadsmuseum Rhenen. Op Wereld Alzheimerdag zijn deze kaarten gratis. Maximaal 15 personen per rondleiding.

  Meer informatie vindt u op de pagina Stadswandeling.

  Cuneratoren