Activiteiten

Kijk in de agenda voor een volledig overzicht van onze activiteiten. Activiteiten worden ook aangekondigd op onze Facebookpagina, op Instagram en vaak ook in de lokale kranten.

Torenbeklimmingen, stadswandelingen en rondleidingen op de Grebbeberg kosten € 5,= voor volwassenen, € 2,= voor kinderen tot 13 jaar en zijn gratis met Cunerapas.

U kunt altijd een van de onderstaande rondleidingen met een groep boeken. Zie hiervoor ‘Overige rondleidingen’ onderaan deze pagina.

Carillonbespelingen

Het carillon in de Cuneratoren wordt regelmatig bespeeld. Kijk in de agenda wanneer. De bespelingen zijn in de binnenstad van Rhenen en in de uiterwaarden goed te horen.

Meer informatie over het carillon en de bespelingen vindt u op de pagina Beiaard Cuneratoren.

Torenbeklimmingen

Op Koningsdag starten de torenbeklimmingen. Op die dag zijn er meerdere beklimmingen. In de meivakantie is er van woensdag t/m zaterdag en beklimming. Daarna is er tot aan het eind van de zomer iedere tweede en vierde zaterdag van de maand een beklimming. Tijdens de Cuneradag zijn er ook meerdere beklimmingen. De beklimmingen duren ongeveer vijf kwartier. Regelmatig wordt er ook op het carillon gespeeld, waar u onderweg naar boven langs komt. Kijk in de agenda wanneer er torenbeklimmingen zijn en wanneer de beiaardier speelt.

Meer informatie vindt u op de pagina Torenbeklimming.

De Cunerakerk

Is geopend op Koningsdag, in de meivakantie van woensdag t/m zaterdag en tijdens de Cuneradag. Vanaf 1 juli is de kerk iedere woensdag t/m zaterdag ’s middags geopend. Onze gastvrouwen en -heren staan u graag te woord. Wanneer er andere activiteiten in de kerk zijn, is deze gesloten voor bezoek.

Kijk in de agenda voor de openingsdagen en -tijden.

Meer informatie vindt u op deze pagina.

Stadswandeling ‘Grensstad aan de Rijn’

Tijdens deze wandeling voert de gids u langs eeuwenoude stadsmuren, steegjes en pittoreske hoekjes in oud Rhenen. De stadswandeling vind in in juli en augustus plaats op elke 1e en 3e zaterdag van de maand. Vertrek is om 14.30 uur. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Kijk in de agenda voor de data.

Meer informatie vindt u op deze pagina.

Rondwandeling Frankisch grafveld Donderberg

Ontdek hoe de Franken in de vroege Middeleeuwen (350 – 750 n Chr.) in deze omgeving hebben gewoond. Deze rondleiding naar het grootst Frankische grafveld van Nederland wordt door het Stadsmuseum Rhenen en het Cuneragilde samen georganiseerd.

Meer informatie vindt u op deze pagina.

Zoektocht naar de Koningstafel

Rondleiding over de Grebbeberg met het verhaal over de roemruchte historie van deze markante heuvel. Deze rondleiding is alleen te boeken voor groepen.

Meer informatie vindt u op deze pagina.

Overige rondleidingen

Wilt u met uw  groep (bedrijf, familie, kennissen)  een van deze rondleidingen  op een andere tijdstip of een andere rondleiding informeer dan ruim van te voren bij het VVV (tel: 0317 612 333 of vvv@stadsmuseum.nl)   Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan een bezoek aan het Ereveld, een rondleiding in de Cunerakerk met uitleg over de bouwgeschiedenis, een kinderspeurtocht in de Cunerakerk, etc.