Stadswandeling

Tijdens deze wandeling voert de gids u langs eeuwenoude stadsmuren, steegjes en pittoreske hoekjes in oud Rhenen.
Onderweg verneemt u waarom men de inwoners van Rhenen nog altijd als ‘klokkenverkopers’ bestempelt en hoe de stad eens werd ingenomen met een list, zoals bij het paard van Troje.
Ook verhalen over kleurrijke personages en boerderijen binnen de stadsmuren passeren de revue.

Deze wandeling vind in de zomermaanden plaats op elke 1e en 3e zaterdag van de maand. Vertrek is om 14.30 uur. Kijk in de agenda naar deze en andere activiteiten.

Tickets voor de stadswandeling zijn verkrijgbaar bij de balie van het Cuneragilde in de kerk. Als deze gesloten is zijn de kaarten verkrijgbaar bij de VVV in het Stadsmuseum Rhenen.

Kosten: € 5,= pp. Voor groepsrondleidingen verlangen wij geen minimum groepsgrootte, maar er geldt wel een basisbedrag van 30 euro. Maximaal 25 personen per gids.

Duur: ca. 1½ uur, maar kan in overleg uitgebreid of verkort worden.

In de wandeling zijn enkele trappen opgenomen, maar op verzoek kan er ook een rolstoelvriendelijke route gekozen worden.

Daarnaast kunt u gedurende het gehele jaar bij de VVV een afspraak maken voor een rondleiding door een gids van het Cuneragilde. Voor verdere informatie en aanmeldingen bij de VVV Rhenen, Markt 20, 3911 LJ Rhenen. (ingang is op de Kerkstraat, net om de hoek van de Markt). Telefoon 0317- 612333, email is: arrangementen@stadsmuseumrhenen.nl

Terug naar het overzicht